Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонтен комплект заден мост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонтен комплект заден мост

Някой сменял ли ги е тия лагери и болта на задните носачи, трудно ли се сменят, има ли пинизи някакви ?
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

по добре си смени носачите с втора употреба с здрави лагери ,защото ако е наранено леглото лагерите се прецакват свалясе външната черупка на лагера и така се слага и ако е наранено леглото се къса ламаринката дето държи лагерчетата и изпадат,ако е здраво леглото има такива лагери в сички магазини за лагери по 4 лв са и колко и смешно да ти звучи вземи си китайски те са по надежни от доказани марки

Comment

Първоначално публикувано от CHIKI Покажи съобщение
      Някой сменял ли ги е тия лагери и болта на задните носачи, трудно ли се сменят, има ли пинизи някакви ?
      По-добре си закарай колата в сервиз,има шанс всичко да мине леко,но има голяма вероятност болта да е корозирал и запекъл а от там идва и голямата мъка по изваждането му,иначе лагерите влизат доста друдно в леглата,хубаво е леко с преса да се набият,в краен случей с дорник с подходящ диаметър и чука.Самият ремонтен комплект го има за около 35лв,и в него няма само лагерчета както си мисли колегата от предния пост.
      Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
      Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
      Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
      Mercedes Benz A170 CDI FL '01
      Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

колега незнам да ли си на ясно ама штом се е разчепила значи са подбити леглата и гол лагер без външна черупка не сам чувал да се набива с преса, в сервиз нети мърдат поне 250 лв ако има мочето е добре и знам какво е ремонтен комплект ама дали и други знаят
        Attached Files
        Last edited by venko8585; d.m.y г., 17:32.

Comment

Първоначално публикувано от venko8585 Покажи съобщение
          колега незнам да ли си на ясно ама штом се е разчепила значи са подбити леглата и гол лагер без външна черупка не сам чувал да се набива с преса, в сервиз нети мърдат поне 250 лв ако има мочето е добре и знам какво е ремонтен комплект ама дали и други знаят
          Никой неговори за гол лагер,даже никой неси го помисля,но обикновенно като се говори за лагер се има напредвид и външната черупка.От какво точно се разбиват леглата на лаферите?Аз поне 3 разчекнати алфи след като съм поставил ремонтния комплект и след качване на носача,проблема с разкрачването изчезва... За кое 250лв бе колега,70лв са му частите и за труд ще му вземат 180лв според теб?И незнам и ти колко си наясно,чесно казано неме и интересува но говоря като човек който го е правил неведнъж.Колегата нека си прецени как да постъпи.

Comment

колега едни здрави носачи втора употреба са 40 /50 лв и работа некаде там и ако са здрави тия на колата момчето ше си ги продаде на някой ,а каде са 250 лв грешни пари

Comment

Първоначално публикувано от venko8585 Покажи съобщение
              колега едни здрави носачи втора употреба са 40 /50 лв и работа некаде там и ако са здрави тия на колата момчето ше си ги продаде на някой ,а каде са 250 лв грешни пари
              и го набихме с парния чук ама малко трудно влезна ама влезна,можели нормален човек да си задава въпрос и сам да си отговаря в БЪГАРИЯ Е ДОКАЗАНО ПИТАШ НЕШТО ТЕ ТИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СИ ТЪП

Comment

Хайде и аз да се включа, посменил съм някой и друг ремонтен комплект. НЕ разбрах само какъв е смисълът от втора ръка носачи. Нали и те трябва да се извадят от моста - донор. Добре, ма то това е трудното в цялата операция, изваждането на болта. Иначе монтажа на лагера е лесната работа. Другото е гадното, когато болтът е заковал от ръжда във втулката в носача.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

по принцип ако са здрави тръбичките излизат болтовете ама малко трудно,то и цял мост е на цената на ремонтния комплект а и стават от почти всички италиянски коли с 120/130лв е с работата цялата процедура или старите носачи се минават на фреза и се набиват обикновенни лагери и от перална стават и забравяш за случая

Comment

Айдеее/...лагери от пералня...ама от Перла 04 Вариант дали стават?

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                      Хайде и аз да се включа, посменил съм някой и друг ремонтен комплект. НЕ разбрах само какъв е смисълът от втора ръка носачи. Нали и те трябва да се извадят от моста - донор. Добре, ма то това е трудното в цялата операция, изваждането на болта. Иначе монтажа на лагера е лесната работа. Другото е гадното, когато болтът е заковал от ръжда във втулката в носача.
                      Точно това се опитах да му кажа на колегата ама

Comment

ами аз такива сложих вече 6 година не са мръднали ,някой ако има по добри предложения да сподели штото хората където разбират нешто не пишат

Comment

Има ремонтни комплекти на SKF (поне лагерите са такива), и при правилен монтаж няма проблеми. Аз досега монтиран от мен такъв комплект, повторно разбит не съм видял.

А с цял мост втора ръка филма е много голям, достатъчно е да се скъса 1 спирачна тръбичка и става приключение. А има за разкачане и резервоар при смяната на целия мост.
                          Отделно да намериш точно същият мос се усложнява. На този мост са монтирани 3-4 разновидности на АBS (за различните модели и марки във фиат груп), отделно при барабаните също има разлики. По-сигурно е с ремонт на оригиналния мост, но е най-добре в сервиз, защото е много вероятно човек да се окаже неподготвен за ремонт на улицата. А сега е и времето е студено.
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Аз се отказвам,Боби ти ако имаш повече нерви обяснявай

Comment

Working...
                            X